Νέα - Απόψεις

10 συμβουλές συντήρησης επαγγελματικού εξοπλισμού

Ο σωστός εξοπλισμός είναι το κλειδί για την ομαλή λειτουργία μιας κουζίνας. Αυτό που είναι ακόμα σημαντικότερο είναι να διασφαλίζετε ότι κάθε μονάδα συντηρείται τακτικά από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Είτε ψάχνετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μονάδα ψύξης, είτε τη φριτέζα σας, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε τον εξοπλισμό σας γερό και σε καλή κατάσταση. Ακολουθούν 10 συμβουλές για τη συντήρηση του επαγγελματικού και εστιατορικού εξοπλισμού.

Μονάδες Ψύξης

Η τακτική συντήρηση είναι απαραίτητη για κάθε επαγγελματικό ψυγείο, καταψύκτη ή ψύκτη. Οι ακόλουθες συμβουλές θα βοηθήσουν οι μονάδες ψύξης σας να λειτουργούν βέλτιστα και να επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής τους.

Ελέγξτε τις φλάντζες– Κοψίματα και ρωγμές μπορούν να προκαλέσουν τη διαρροή ψυχρού αέρα από τη μονάδα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι φλάντζες είναι καθαρές. Η βρωμιά και το λίπος φθείρουν τις φλάντζες σας αν αυτές δεν καθαρίζονται αμέσως.

Ελέγξτε τα φίλτρα αέρα – Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα ψυγεία, αλλά και για τις μηχανές πάγου και τους ψύκτες. Η υπερβολική ποσότητα σκόνης ή λίπους μπορεί να εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία αέρα. Αφαιρέστε τη σκόνη με ηλεκτρική σκούπα και χρησιμοποιήστε το κατάλληλο διάλυμα απολίπανσης για να καθαρίσετε το λίπος. Ελέγξτε το εγχειρίδιο της συσκευής σας για συγκεκριμένες οδηγίες.

Καθαρίστε όλα τα πηνία – Τόσο τα πηνία συμπύκνωσης όσο και εξάτμισης είναι κρίσιμα στις μονάδες ψύξης. Προσπαθήστε να καθαρίζετε αυτά τα εξαρτήματα με μια βούρτσα και ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά στους τρεις μήνες.

Διατηρείτε τα δοχεία και τους σωλήνες αποστράγγισης ελεύθερα από αντικείμενα – Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα ψυγεία, τους ψύκτες και τους καταψύκτες. Αυτές οι μονάδες συχνά προσελκύουν συσσώρευση υπολειμμάτων τα οποία παγώνουν. Προσπαθήστε να τα καθαρίζετε τακτικά. Εάν ένας βουλωμένος σωλήνας έχει υποστεί ζημιά από το μπλοκάρισμα, αντικαταστήστε τον αμέσως.

Κρατήστε τις μονάδες στεγνές – Βεβαιωθείτε ότι τα δάπεδα των μεγάλων ψυγείων και καταψυκτών είναι καθαρά και στεγνά. Διατηρώντας την περιοχή πεντακάθαρη όχι μόνο μειώνεται η πιθανότητα γλιστρήματος και πτώσεων, αλλά βοηθά επίσης να αποφευχθεί το πάγωμα των πηνίων στις μονάδες σας. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για τους πάτους των μικρών ψυγείων και καταψυκτών.

Φριτέζες

Παρακολουθήστε τη φριτέζα για τυχόν διαρροές αερίων – Κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ελέγχετε για πιθανές διαρροές αερίου. Ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσετε αυτό είναι με ψεκασμό των σωλήνων παροχής αερίου με σαπουνόνερο. Αν δείτε ότι εμφανίζονται φυσαλίδες, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή. Εάν μυρίζετε αέριο στην κουζίνα σας, φροντίστε να το ελέγξετε αμέσως.

Καθαρίστε τους ανεμιστήρες – Προσπαθήστε να καθαρίζετε τους ανεμιστήρες της φριτέζας τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αυτό βοηθά στην αποφυγή ενδεχόμενης βλάβης.

Κάντε καθαρισμό βρασμού στη φριτέζα σας τακτικά – Τόσο το λίπος όσο και υπολείμματα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίσταση αλλά και στην δεξαμενή. Ο βρασμός της φριτέζας σας σε εβδομαδιαία βάση θα βοηθήσει να απομακρύνετε τυχόν παλιό λίπος ή γλίτσα. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της συσκευής σας για συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις.

Κουζίνες, Γρίλιες & Σχάρες

Καθαρίστε τους καυστήρες, τις σχάρες ή τις επίπεδες επιφάνειες – Κάθε τύπος επιφάνειας πρέπει να καθαρίζεται ή να σκουπίζεται καθημερινά. Ένας πιο διεξοδικός καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται μία φορά το μήνα ή και νωρίτερα όταν απαιτείται. Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να βυθίσετε τις σχάρες σε ζεστό σαπουνόνερο για να διαλύσετε το λίπος που θα έχει συσσωρευτεί. Επίσης, φροντίστε να καθαρίζετε συχνά τους δίσκους αποστράγγισης ή τις περιοχές κάτω από τον καυστήρα ή τις σχάρες σας.

Ελέγξτε τα φίλτρα – Μια μεγάλη συσσώρευση λίπους μπορεί να περιορίσει τη ροή του αέρα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο της συσκευής σας για συγκεκριμένες οδηγίες καθαρισμού των φίλτρων. Φροντίστε να τα αντικαταστήσετε αν παρατηρήσετε ζημιά ή υπερβολικές ποσότητες λίπους.