Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που ένας επαγγελματίας σεφ ή ιδιοκτήτης πρέπει να ακολουθήσει όταν σκοπεύει να προμηθευτεί επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας.

Πρώτα πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα αγοράσει εξοπλισμό αντίστοιχο με αυτό που έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί. Το να έχεις ένα πλάνο, διευκολύνει κατά πολύ την εμπειρία της αγοράς.

Είτε σκοπεύεις να αγοράσεις καινούργιο ή μεταχειρισμένο εξοπλισμό, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα του φαγητού και της εξυπηρέτησης που προσφέρεις.

Έτσι, το να σχεδιάσεις, προετοιμάσεις και να μείνεις εντός του προϋπολογισμού θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που θα σε οδηγήσει στα προϊόντα που χρειάζεται να αγοράσεις για την κουζίνα ή το εστιατόριό σου.

Πως Να Προετοιμαστείς

Η δεύτερη συμβουλή όταν αγοράσεις εμπορικές προμήθειες για κουζίνα είναι να κάνεις πολύ έρευνα. Αυτό πρόκειται να σε διευκολύνει πολύ κατά την απόφαση αγοράς.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι προμηθευτές έχουν ξεπερασμένες πληροφορίες ή προϊόντα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επιχείρησή σου.

Γι’ αυτό πρέπει να ψάξεις και να συγκρίνεις ποιοτικές μάρκες, ώστε να μην καταλήξεις με φθηνό ή με εξοπλισμό που ίσα που δουλεύει στο εστιατόριο σου.

Πρέπει να δεις πως συγκρίνονται αναφορικά με την αξιοπιστία, σχέση κόστους – ποιότητας και διάρκεια.

Η τρίτη συμβουλή είναι να γνωρίζεις ακριβώς τον χώρο σου και να έχεις ένα όραμα για την τελική διάταξη.

Μην παραγγείλετε εξοπλισμό εάν πρώτα δεν έχετε μετρήσει το χώρο σας. Μια αποτυχία στο σχέδιο είναι ένα σχέδιο για την αποτυχία!

Μην σπαταλήσετε χρήματά για προμήθειες κουζίνας που δεν θα ταιριάζουν στο εστιατόριο σας.

Πέρα από αυτό, θα μπορούσατε να καταλήξετε να μην έχετε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε το φαγητό σας ή για την σωστή προετοιμασία του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται να χρειαστείτε τη βοήθεια των συνεργατών προμηθευτών σας για αυτήν τη διαδικασία.

Μπορούν να σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό εξοπλισμό για τις ανάγκες σας και το χώρο.

Προϋπολογισμός & Ποιότητα

Η τέταρτη συμβουλή στην αγορά εμπορικών προμηθειών κουζίνας είναι να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να μείνετε στον προϋπολογισμό σας.

Ο προϋπολογισμός θα πρέπει να βασίζεται σε όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές σας ανάγκες.

Ακόμα κι αν αγοράσετε τις πιο ποιοτικές μάρκες εξοπλισμού, θα χρειαστεί να εξετάσετε τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό σας εάν σκοπεύετε να επεκτείνετε το εστιατόριό σας ή να προσθέσετε νέο εξοπλισμό αργότερα.

Πάρτε το χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι θα μπορείτε να καλύψετε όλο το κόστος του νέου εξοπλισμού χωρίς να χάσετε χρήματα, για τα οποία μπορεί να έχετε ή να μην έχετε προϋπολογίσει.

Η πέμπτη συμβουλή για την αγορά εμπορικών προμηθειών κουζίνας είναι πως θα πρέπει οι συσκευές να προορίζονται για επαγγελματική χρήση.

Η κατασκευή σε αυτές τις συσκευές γίνεται μόνο με υλικά βαρέως τύπου.

Είναι ζωτικής σημασίας ο εξοπλισμός να μπορεί να υποστεί την χρήση που θα του «επιβάλλει» το προσωπικό που μαγειρεύει ή ψήνει σε αυτόν.

Επιπλέον, εξασφαλίζει την ασφάλεια των πελατών σας, καθώς μαγειρεύετε μόνο σε κορυφαία ποιότητας εξοπλισμό με υλικά ασφαλή για τα τρόφιμα.

Η έκτη συμβουλή στην αγορά προμηθειών κουζίνας είναι να υπολογίσετε αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε νέο ή μεταχειρισμένο εξοπλισμό στο εστιατόριο σας.

Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση όταν ανοίγετε ένα νέο εστιατόριο, οπότε αν έχετε ένα σφιχτό προϋπολογισμό, τότε η αγορά μεταχειρισμένου  εξοπλισμού στο εστιατόριο σας είναι μια επιλογή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς καινούριου ή μεταχειρισμένου εξοπλισμού, θα βρείτε σε αυτό το άρθρο μας.

Συμβουλή αριθμός επτά στην αγορά προμηθειών κουζίνας είναι προμηθευτείτε ηλεκτρικές συσκευές με μεγάλη ενεργειακή κλάση.

Εκτός του ότι είναι ωφέλιμες για το περιβάλλον, η χαμηλή κατανάλωση θα μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη της επιχείρησής σας.

Οπότε να έχετε την δυνατότητα προτιμήστε τέτοιου είδους συσκευές. Μακροπρόθεσμα είναι μια εξαιρετική επένδυση.

Η όγδοη και τελική συμβουλή στην αγορά εξοπλισμού για μια εμπορική κουζίνα είναι να συγκρίνετε τις εγγυήσεις σε όλο τον εξοπλισμό κουζίνας που αναζητάτε.

Βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής του εξοπλισμού κουζίνας προσφέρει εγγύηση στον εξοπλισμό κουζίνας.

Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο για να συγκρίνετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε μιας από τις εγγυήσεις.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μας όπου θα βρείτε πολύ χρήσιμα άρθρα.

Αν επίσης έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Έχουμε τεράστια εμπειρία, πολυετή παρουσία στον χώρο και θα χαρούμε να βοηθήσουμε.