Επαγγελματικός Εξοπλισμός

Αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού – Καινούριο ή μεταχειρισμένο; Τι να διαλέξω;

Στην αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις και οι επιχειρηματίες του χώρου έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, μία από τις οποίες είναι η απόφαση για το αν θα αγοράσουν δικό τους εξοπλισμό ή θα αγοράσουν μεταχειρισμένο.

Οι διαφορετικές μορφές εστιατορίων και εργοστασίων παραγωγής τροφίμων απαιτούν διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού.

Ο εξοπλισμός σε μια επιχείρηση μαζικής εστίασης είναι ζωτικής σημασίας. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τον εξοπλισμό, ολόκληρη η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.

Σίγουρα, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολούν όποιον ξεκινάει μια τέτοια επιχείρηση (ή κάνει αντικατάσταση και αναβάθμιση εξοπλισμού) είναι το κόστος.

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός είναι μια επένδυση.  Οι επιλογές είναι συνήθως η αγορά ολοκαίνουριου εξοπλισμού από έναν αντιπρόσωπο ή η αγορά ενός μεταχειρισμένου από μια δημοπρασία ή από ένα άλλο εστιατόριο που κλείνει τις πόρτες του.

Παρόλο που ο μεταχειρισμένος φαίνεται να είναι οικονομικά η πιο συμφέρουσα επιλογή, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι που εμπλέκονται στην αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού. Πριν πάρετε την απόφαση, σκεφτείτε τα προϊόντα ή το μενού σας, τη διάταξη της κουζίνας σας και τον προϋπολογισμό σας.

Πάντα να Αγοράζετε Επαγγελματικό Εξοπλισμό.

Μην αγοράζετε οικιακό εξοπλισμό για το εστιατόριό σας!

Είτε πρόκειται για καινούργιο είτε για μεταχειρισμένο, ο επαγγελματικός εξοπλισμός εστιατορίου είναι ένα «must». Στις περισσότερες επαγγελματικές κουζίνες, η εγκατάσταση ενός οικιακού μοντέλου αντί ενός πραγματικού επαγγελματικού εξοπλισμού είναι ενάντια στην νομοθεσία και στους υγειονομικούς κώδικες. Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε οικιακό εξοπλισμό, ο εξοπλισμός επαγγελματικής κλίμακας για υπηρεσίες εστίασης είναι γενικά ευκολότερος στον καθαρισμό, πιο ανθεκτικός και σχεδιασμένος λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή και βαριά χρήση.

Αγοράστε Καινούργιο Όταν Αυτό είναι Δυνατόν.

Είναι λογικό η αγορά καινούργιου εξοπλισμού εστιατορίου να μην αποτελεί πρώτη επιλογή για όλους . Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η αγορά ενός καινούργιου εξοπλισμού θα λειτουργήσει υπέρ σας, ενδεχομένως, με εξοικονόμηση από το κόστος επισκευών και απαλάσσοντάς σας από πονοκεφάλους σε μετέπειτα στάδια. Ο εξοπλισμός, όπως οι φριτέζες επαγγελματικής κλίμακας, μπορεί να διαβρωθεί ή και να έχει διαρροές και τα παλιά ηλεκτρικά εξαρτήματα μπορούν να βλάψουν τη σταθερότητα του μαγειρέματος.

Οι επαγγελματικές μηχανές πάγου είναι ένας άλλος τύπος εξοπλισμού που οι ειδικοί συνιστούν, γενικά, να μην αγοράζεται μεταχειρισμένος. Αυτό λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να χαλάσουν ή να επιμολυνθούν με την πάροδο του χρόνου σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό πάγου.

Η αγορά καινούργιου επαγγελματικού εξοπλισμού κουζίνας προσφέρει ηρεμία και τη γνώση ότι η μονάδα θα λειτουργήσει κατάλληλα για τα επόμενα χρόνια, αντέχοντας εντατική χρήση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο καινούργιος εξοπλισμός επαγγελματικής κλίμακας συνοδεύεται συνήθως από εγγύηση, προστατεύοντάς σας από πιθανές δυσλειτουργίες. Αγοράστε

Μεταχειρισμένο Όταν Αυτό Είναι Πρακτικό.

Όταν έχετε αξιολογήσει την κατάστασή σας και αισθάνεστε ότι η αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού είναι η καλύτερη επιλογή, βεβαιωθείτε ότι κοιτάζετε τις κορυφαίες μάρκες, αν αυτό είναι δυνατόν. Αν έχετε κάποιον που να εμπιστεύεστε και που μπορεί να σας καθοδηγήσει στην αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού μην διστάσετε να ζητήσετε την βοήθειά του. Αυτός θα σας υποδείξει για το ποιες μάρκες και κατασκευαστές είναι οι ποιο αξιόπιστοι. Σαν γενικό κανόνα, στην αγορά του μεταχειρισμένου εξοπλισμού, μπορούμε να πούμε πως ο εξοπλισμός υγραερίου είναι πιο ασφαλές στοίχημα σε σχέση με τον ηλεκτρικό. Επίσης ο εξοπλισμός ψύξης, όπως ψυγεία και παγομηχανές είναι συνήθως αναξιόπιστος. Σε αυτά τα προϊόντα, τα ανταλλακτικά είναι επίσης εξαιρετικά ακριβά. Πολλές φορές ξεπερνούν τα €1000!

Γενικές Συμβουλές για την Αγορά Επαγγελματικού Εξοπλισμού

Ακολουθεί μια  λίστα η οποία περιέχει αυτές που κατά την προσωπική μας άποψη αποτελούν τις βασικές αρχές στην επιλογή επαγγελματικού εξοπλισμού.

  • Η αγορά καινούργιου εξοπλισμού είναι συνήθως έξυπνη εναλλακτική λύση σε σχέση με την αγορά μεταχειρισμένου. Ο εξοπλισμός θα έχει σίγουρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με λιγότερα προβλήματα και επισκευές.
  • Ο Καινούργιος Εξοπλισμός καταλήγει οικονομικότερος. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Καινούργιου Εξοπλισμού είναι το κόστος. Ωστόσο, ο καινούριος εξοπλισμός κατά κανόνα σημαίνει, ομαλότερη λειτουργία επιχείρησης και λιγότερα διαφυγόντα κέρδη.
  • Βρείτε εξοπλισμό με μικρής έκτασης φθορές – Εμφανίζεται συχνά στην αγορά επαγγελματικός εξοπλισμός ο οποίος έχει μικρά ελαττώματα τα οποία δεν επηρεάζουν καθόλου την απόδοσή του, όπως γρατσουνιές για βαθουλώματα. Ο εξοπλισμός με αυτά τα ελαττώματα πωλείται σε χαμηλότερη τιμή και είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε καινούριο εξοπλισμό σε τιμή χαμηλότερη από την κανονική.

Είτε ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση είτε θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπάρχον εξοπλισμό της επαγγελματικής σας κουζίνας, λάβετε υπόψη ότι η επένδυση στον εξοπλισμό αποτελεί επένδυση για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Προβληματικός εξοπλισμός ή εξοπλισμός χαμηλής ποιότητας μπορεί να ανεβάσει δραματικά τα κόστη λειτουργίας και να βλάψει ανεπανόρθωτα την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρετε αλλά και την εικόνα της επιχείρησής σας. Κάντε την αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού με προσοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού εδώ