Αγορά Εμπορικών Φούρνων: Ένας Γρήγορος Οδηγός Για Ιδιοκτήτες Εστιατορίων

Αγορά Εμπορικών Φούρνων: Ένας Γρήγορος Οδηγός Για Ιδιοκτήτες Εστιατορίων

Το να επενδύσετε σε ένα βιομηχανικό φούρνο μπορεί να φαίνεται δύσκολη υπόθεση λόγω των πολλών διαφορετικών διαθέσιμων τύπων. Ωστόσο, ακόμη και κάποιος που είναι νέος στον κλάδο των εστιατορίων, μπορεί να πάρει μια τεκμηριωμένη απόφαση εξετάζοντας προσεκτικά το τι είδους μαγείρεμα θα κάνει ο φούρνος. Παρακάτω δίνονται οι τύποι εμπορικών φούρνων που διατίθενται σήμερα στην αγορά, τα οφέλη τους, καθώς και ο τύπος μαγειρέματος που είναι ιδανικός για τον καθένα.

Συνδυαστικοί φούρνοι

Αυτοί οι φούρνοι συγχωνεύουν τα συστήματα μικροκυμάτων με τα συμβατικά συστήματα μαγειρέματος για να πετύχουν πολύ γρήγορη και ομαλή θέρμανση. Οι συνδυαστικοί φούρνοι μαγειρέματος είναι γενικά μικροί σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς εξοπλισμούς κουζίνας. Ο εξοπλισμός αυτός είναι ιδανικός για εστιατόρια και γενικότερες μικρές επιχειρήσεις εστίασης.

Κυκλοθερμικοί φούρνοι

Οι κυκλοθερμικοί φούρνοι χρησιμοποιούν ανεμιστήρες για να διανέμουν τον αέρα πάνω από τα τρόφιμα και να πετύχουν γρήγορο και ομαλό μαγείρεμα. Είναι λίγο πιο αργοί αλλά και μεγαλύτεροι από τους φούρνους γρήγορου ψησίματος. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού εστιατορίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε μεγάλες όσο και σε μικρές εγκαταστάσεις.

Φούρνοι ατμού

Οι φούρνοι ατμού χρησιμοποιούν μια λεκάνη με θερμό νερό ώστε να γεμίζουν το χώρο του φούρνου με ζεστό ατμό. Ο εξοπλισμός αυτός κάνει τα τρόφιμα να έχουν υπέροχη γεύση, χωρίς να τα καίει, και είναι ιδανικό για χρήση σε πολλές εμπορικές κουζίνες. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση αυτού του τύπου φούρνου, διότι απαιτεί εμπειρία για να μαγειρευτούν σωστά τα φαγητά.

Κυκλοθερμικοί φούρνοι ατμού

Αυτοί οι εμπορικοί φούρνοι διαθέτουν δυνατότητες μαγειρέματος με ατμό και  μαγειρέματος χωρίς υγρασία. Η χρήση αυτού του εξοπλισμού εστιατορίου απαιτεί αυστηρό καθαρισμό και συντήρηση, ωστόσο είναι ένας φούρνος που με πολύ οικονομική λειτουργία.

Τοστιέρες – Φούρνοι Grill

Αυτή η σειρά φούρνων περιλαμβάνει ένα ζεύγος αντιστάσεων που επιτρέπει το μαγείρεμα των τροφίμων από δύο πλευρές ταυτόχρονα. Οι τοστιέρες – φούρνοι παρέχουν γρήγορη, ομοιόμορφη θέρμανση υψηλής απόδοσης για γεύματα μέτριου μεγέθους. Τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά εστιατόρια μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το είδος εμπορικού εξοπλισμού κουζίνας.

Φούρνοι πίτσας

Οι φούρνοι πίτσας χρησιμοποιούν θερμαινόμενες πλάκες και έχουν μικρό ύψος για να παράγουν μια πολύ ξηρή, επίπεδη θερμότητα, και συνήθως μπορούν να ψήνουν αρκετές πίτσες ταυτόχρονα. Οι πέτρινες ή κεραμικές πλάκες τους είναι ζωτικής σημασίας για την αυθεντική γεύση και σύσταση της πίτσας, κάτι που καθιστά τους φούρνους αυτούς ωφέλιμους για μεγάλα αλλά και μικρά εστιατόρια για πίτσα.

Φούρνοι φινιρίσματος

Αυτός ο εξοπλισμός μαγειρεύει μόνο την εξωτερική επιφάνεια του φαγητού, επομένως χρειάζεται επιπλέον χρόνος μαγειρέματος. Ωστόσο, οι φούρνοι φινιρίσματος είναι εξαιρετικοί στο λιώσιμο, το φρυγάνισμα και στο να κάνουν την επιφάνεια του φαγητού που έχει προηγουμένως μαγειρευτεί πιο καστανή.

Φούρνοι μεταφοράς

Στους φούρνους μεταφοράς γίνεται σταδιακή μεταφορά των τροφίμων μέσα στο φούρνο με τη βοήθεια ενός μεταφορικού ιμάντα, όπου η ωμή τροφή εισέρχεται από τη μία πλευρά και η μαγειρεμένη τροφή εξέρχεται από την άλλη. Αυτά τα μηχανήματα επιτρέπουν το συνεχές μαγείρεμα τεράστιων ποσοτήτων τροφίμων μικρού ή μεσαίου μεγέθους. Οι φούρνοι μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εστιατόρια για πίτσα και σε εγκαταστάσεις με μεγάλη παραγωγή.

Αγορά μεταχειρισμένων ή καινούργιων εμπορικών φούρνων

Τόσο οι μεταχειρισμένοι όσο και οι καινούργιοι φούρνοι έχουν τα οφέλη τους. Οι μεταχειρισμένοι φούρνοι είναι σημαντικά φθηνότεροι σε σύγκριση με τους καινούργιους και συνήθως είναι εξίσου αποτελεσματικοί σε όλες τις λειτουργίες τους. Ο νέος εξοπλισμός είναι συνήθως αποδοτικότερος, με μικρότερο κόστος συντήρησης.

Οι μεταχειρισμένοι φούρνοι είναι επίσης πιο επιρρεπείς σε βλάβες, αν και μια πλήρης εξέταση πριν την αγορά πιθανώς να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες του να αγοράσετε ένα προβληματικό φούρνο. Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένα εξαρτήματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και είναι καλύτερο να αποφεύγονται στα μεταχειρισμένα μηχανήματα.

Βρείτε ένα καλό μεταχειρισμένο εμπορικό φούρνο

Ένας μεταχειρισμένος εμπορικός φούρνος είναι προτιμότερο να είναι αερίου. Οι φούρνοι αερίου είναι προτιμότεροι επειδή είναι οικονομικότεροι και διαθέτουν μια πιο βασική κατασκευή που δεν είναι τόσο ευάλωτη στις βλάβες.

Κατά την εξέταση του φούρνου πριν την αγορά, βεβαιωθείτε ότι η πόρτα σφραγίζει καλά και μπορεί να διατηρήσει μια κατάλληλη αλλά και σταθερή θερμοκρασία. Εάν κάτι δεν λειτουργεί σωστά ή φαίνεται λάθος, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή, ο οποίος μπορεί να προσδιορίσει το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και να σας δώσει μια εκτίμηση επισκευής. Η αγορά ενός φούρνου που χρειάζεται επισκευή δεν είναι απαραίτητα κακή ιδέα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσετε τις προβλεπόμενες δαπάνες επισκευής στο τελικό κόστος όταν θα συγκρίνετε τις επιλογές.

Βρείτε ένα καινούργιο βιομηχανικό φούρνο

Με την αγορά ενός καινούργιου βιομηχανικού φούρνου σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του εστιατορίου σας.

Βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό του φούρνου είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το μέγεθος του φαγητού που θα μαγειρεύει. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι οι σχάρες μπορούν να υποστηρίξουν εύκολα το βάρος πολλών δίσκων φαγητού. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι κατάλληλα μονωμένος για να φτάνει την μέγιστη απόδοση ισχύος αλλά και να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία. Οι φούρνοι που έχουν αξιολογηθεί από την Energy Star είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματικά μονωμένοι και να μην έχουν απώλειες θερμότητας.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως η αγορά ενός καινούριου φούρνου είναι ασφαλέστερη επιλογή αφού η καλή λειτουργία του εξασφαλίζεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με έναν μεταχειρισμένο οποίο είναι οικονομικότερος αλλά εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Εν κατακλείδι

Υπάρχουν πολλά είδη εμπορικών φούρνων. Το τι θα διαλέξετε εξαρτάται κατά πολύ από τις ανάγκες σας. Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να σας δώσαμε μια γενική εικόνα για τα είδη φούρνων που υπάρχουν στην αγορά καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αγοράς ενός μεταχειρισμένου φούρνου. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 2109418886. Επίσης μπορείτε να δείτε τους εμπορικούς φούρνους που προσφέρουμε εδώ.