Νέα - Απόψεις

6 Τρόποι με τους οποίους το εστιατόριο μπορεί να μεγιστοποιήσει την Εναλλαγή Των τραπεζιών και να Αυξήσει Τα Έσοδα

Όταν έχετε ένα πολυάσχολο εστιατόριο, η ταχύτερη εναλλαγή των τραπεζιών σημαίνει υψηλότερα έσοδα, έχοντας περισσότερους πελάτες κατά τις ώρες αιχμής. Αλλά ταυτόχρονα, δεν θέλετε οι πελάτες να αισθάνονται πως πιέζονται για να φύγουν.

Το ζητούμενο είναι να γίνει η εναλλαγή αυτή πιο γρήγορα χωρίς να φαίνεται το εστιατόριό σας αφιλόξενο. Σε κανέναν δεν αρέσει να του δείχνουν την πόρτα καθώς προσπαθεί να απολαύσει την τελευταία μπουκιά από το επιδόρπιό του.

Ακολουθούν έξι τρόποι για να αυξήσετε την εναλλαγή των τραπεζιών και το κέρδος σας.

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι επισκέπτες που βρίσκονται στην ουρά είναι έτοιμοι να δειπνήσουν

Μόλις μια παρέα τελειώσει το φαγητό της και το τραπέζι καθαριστεί, μπορεί να μείνει αδρανές για 5 έως 10 λεπτά, κάτι που μεταφράζεται σε “χαμένη παραγωγικότητα” κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής της επιχείρησης.

Για αυτόν τον λόγο προτείνουμε την προ-ανάθεση τραπεζιών – προγραμματίζοντας πού θα κάτσει ο επόμενος πελάτης. Προτείνουμε επίσης την τοποθέτηση των πελατών κοντά στην υποδοχή στο χώρο αναμονής καθώς και το να δίνουμε σε κάθε επισκέπτη την πιο ρεαλιστική προσδοκία για το πότε θα καθίσει.

Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ο πελάτης να είναι έτοιμος και παρών στον χώρο κοντά στην υποδοχή όταν το τραπέζι είναι έτοιμο, ώστε να καθίσει το συντομότερο δυνατόν.

Η προ-ανάθεση τραπεζιών καθώς και η ενημέρωση των πελατών μειώνουν τις καθυστερήσεις στις εναλλαγές τραπεζιών.

  1. Έχετε έναν σερβιτόρο στο τραπέζι σε 1 λεπτό το πολύ

Όσο πιο γρήγορα εξυπηρετηθεί ένα τραπέζι, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει το φαγητό του. Η ταχύτατη εξυπηρέτηση όχι μόνο βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη αλλά και βελτιώνει την εναλλαγή των τραπεζιών σε ένα εστιατόριο.

Ιδανικά, θέλετε να έχουν παραγγείλει μέσα σε 8 λεπτά από την στιγμή που θα καθίσουν στο τραπέζι. Αν συμβεί αυτό θα ξέρετε πως μέσα σε 45 λεπτά θα έχουν λάβει τα κύρια πιάτα τους.

  1. Μην εξηγήσετε ξανά το μενού εάν δεν χρειάζεται

Οι σερβιτόροι θα πρέπει να ρωτήσουν τους πελάτες αν είναι νέοι στο εστιατόριο ή αν έχουν ξαναέρθει. Ένας πελάτης που επιστρέφει πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ξανά επεξήγηση του μενού, εξοικονομώντας χρόνο.

Αν έχουν έρθει ξανά σε εμάς στο παρελθόν και είναι εξοικειωμένοι με το μενού, ρωτάμε αμέσως αν θέλουν να προχωρήσουν στην παραγγελία.

Εάν υπάρχει μία μεγάλη παρέα σε ένα τραπέζι, καλό είναι να αναθέσετε τουλάχιστον έναν ή δύο ακόμη σερβιτόρους σε αυτό το τραπέζι για να επιταχύνετε τη διαδικασία του σερβιρίσματος.

Όσον αφορά τον καθαρισμό του τραπεζιού, μπορείτε να παίρνετε τα πιάτα καθώς τα τελειώνει ο κάθε πελάτης, αντί να περιμένετε να τελειώσουν όλοι. Όλες αυτές οι κινήσεις επιταχύνουν τις εναλλαγές των τραπεζιών.

  1. Αφήστε τον λογαριασμό στο τραπέζι

Το να αφήσετε τον λογαριασμό πριν τελειώσουν οι πελάτες είναι μια στρατηγική που είναι πιθανότατα πιο κατάλληλη για πιο casual εστιατόρια, εκτός εάν οι πελάτες σε ένα πιο επίσημο εστιατόριο σας λένε ότι βιάζονται.

Ειδικά κατά την διάρκεια του μεσημεριανού, σε εστιατόρια που εξυπηρετούν εργαζόμενους που κάνουν διάλειμμα, οι περισσότεροι θα εκτιμήσουν το γεγονός πως το εστιατόριο προνοεί να μην καθυστερήσουν στην δουλειά τους.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αφήσετε τον λογαριασμό, αντί να περιμένετε μέχρι το τέλος του γεύματος.

  1. Δοκιμάστε νέες τεχνολογίες

Η τεχνολογία προσφέρει λύσει και εξοικονομεί χρόνο. Υπάρχουν εφαρμογές για κινητά και tablets που επιταχύνουν και την λήψη της παραγγελίας αλλά και την πληρωμή.

Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σε μια ταχύτερη εξυπηρέτηση, στην καλύτερη εμπειρία πελάτη και κατά επέκταση στην ταχύτερη εναλλαγή τραπεζιών.

Στις μέρες μας υπάρχουν λύσεις για όλες τις ανάγκες και όλους τους προϋπολογισμούς. Αξίζει να τις ανακαλύψετε.

  1. Ζητήστε από τον πελάτη να φύγει από το τραπέζι – για ένα δωρεάν ποτό στο μπαρ

Τι γίνεται αν οι πελάτες θέλουν να παραμείνουν, αλλά έχετε άτομα που περιμένουν να καθίσουν; Δώστε τους ένα δωρεάν ποτό στο μπαρ.

Μπορείτε να πείτε στους πελάτες κάτι τέτοιο:

«Θα θέλαμε πολύ να συνεχίσετε να κάθεστε εδώ και να περνάτε καλά, τίποτα δεν μας κάνει πιο ευτυχισμένους από το ότι απολαμβάνετε το εστιατόριό μας. Δυστυχώς, όμως, θα χρειαστούμε αυτό το τραπέζι. Μπορώ να σας κεράσω ένα ποτό στο μπαρ;»

Αυτοί είναι οι 6 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα εναλλαγής τραπεζιών σε ένα εστιατόριο. Το μυστικό είναι να επιτευχθεί χωρίς οι πελάτες να νιώσουν κάποια πίεση κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με την σωστή εκπαίδευση του προσωπικού.