Επαγγελματικός Εξοπλισμός

Συντήρηση και Καθαρισμός Επαγγελματικής Τοστιέρας

Τα τοστ αποτελούν μέρος της διατροφής μας εδώ και πολλά χρόνια. Θα βρεις μια τοστιέρα σχεδόν σε κάθε σπίτι. Στον κλάδο της εστίασης, οι πωλήσεις των επαγγελματικών συσκευών για την παραγωγή τοστ συνεχίζουν να αυξάνονται – τόσο πολύ ώστε η αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως προβλέπεται να αυξηθεί πάνω από το 5% μέχρι το 2021. 

Όσο οι πωλήσεις των τοστ παγκοσμίως συνεχίζουν να αυξάνονται, τόσο οι ανάγκες για ποιοτικές επαγγελματικές τοστιέρες θα μεγαλώνουν. Ακολουθούν συμβουλές για το πως να καθαρίσετε και να συντηρήσετε σωστά μια επαγγελματική τοστιέρα, ώστε να αυξήσετε την αποδοτικότητα και την διάρκεια ζωής της.

Καθαρισμός και συντήρηση μιας επαγγελματικής τοστιέρας.

Το κλειδί στην συντήρηση μιας επαγγελματικής τοστιέρας είναι ο καθαρισμός της. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δική σας, απλά ακολουθήστε αυτά τα 3 βήματα.

  1. Καθαρίστε την τοστιέρα καλά πριν από την πρώτη χρήση: Για να διασφαλίσετε πως οι πλάκες είναι σε άψογη κατάσταση και τα τοστ σας είναι όπως θα πρέπει πριν σερβιριστούν στο πελάτη, ακολουθήστε την εξής διαδικασία, πριν την χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Θερμαίνετε έως ότου το λάδι που έχουν πάνω οι πλάκες υγροποιηθεί και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι εμποτισμένο σε σαπούνι για πλύσιμο πιάτων, για να σκουπίσετε λάδι και ίζημα από τις πλάκες. 
  2. Προστασία της συσκευής: Για να προστατεύσετε την συσκευή από την σκουριά και για να διατηρήσουν οι πλάκες τις αντικολλητικές τους ιδιότητες, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία. Μόλις καθαρίσετε και στεγνώσετε πλήρως την τοστιέρα μετά την πρώτη χρήση, απλώστε ένα ελαφρύ στρώμα μαγειρικού λαδιού στις πλάκες από χυτοσίδηρο και γυρίστε τη θερμοκρασία στην υψηλότερη ρύθμιση για 10 λεπτά. Έχετε υπόψη σας ότι αναμένεται λίγος αποχρωματισμός στην επιφάνεια της σχάρας και ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από παρατεταμένη χρήση.
  3. Καθαρίστε την τοστιέρα σας μετά από κάθε χρήση: Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τις πλάκες μετά από κάθε χρήση για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση λίπους και ιζημάτων που απομένουν μετά το μαγείρεμα. Ενώ οι πλάκες είναι ακόμη ζεστές, χρησιμοποιήστε μία βούρτσα καθαρισμού ή κάποιο πανί με ζεστό σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε το ίζημα. Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε κρύο νερό στις ζεστές πλάκες! Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το δοχείο απόσταξης, πλύνετε το με ζεστό σαπουνόνερο και στεγνώστε το καλά πριν το τοποθετήσετε ξανά στη συσκευή.

Ο καθαρισμός και η συντήρηση μιας τοστιέρας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία και η εφαρμογή όσων αναφέρθηκαν πιο πάνω θα βοηθήσει στην καλή λειτουργία και βέλτιστη απόδοση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα. Τα τοστ είναι μέρος της διατροφής μας εδώ και πολλά χρόνια και η σωστή λειτουργία της τοστιέρα σας εξασφαλίζει το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα.

1 Τεχνάβιο, Global Commercial Panini Grills Market 2017-2021 , Μάρτιος 2017