Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε το σωστό επαγγελματικό ψυγείο; Σκεφτείτε το εξής: τα μαγειρικά σκεύη, τα σερβίτσια, οι πλάκες κοπής και ο πάγκος της κουζίνας σας θα έρθουν σε επαφή με το προϊόν σας για λίγα μόνο λεπτά σε σύγκριση με τη παραμονή του στο ψυγείο. Έχοντας αυτό κατά νου, δεν θα θέλατε να διασφαλίσετε ότι η παραμονή αυτή είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για το προϊόν σας;

Η μορφή της ψύξης που επιλέγετε επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος σας. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη λύση για εσάς και τις ανάγκες σας. Ξεκινήστε την αναζήτησή σας θέτοντας στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:

Τι ψάχνετε;

Σχετικά με τα επαγγελματικά ψυγεία, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Ψάχνετε για ψυγεία πάγκους;  Ή μήπως για ένα reach-in ψυγείο που θα τοποθετηθεί δίπλα στο grill σας; Μπορεί να ψάχνετε και τους δύο τύπους ψυγείων, ενώ αν ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση μπορεί να χρειαστείτε και ψυγείο θάλαμο,  καθώς και δυνατότητα κατάψυξης. Για να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση, θα πρέπει να έχετε αποφασίσει τι προϊόντα θα εμπορεύεστε και ποια θα είναι ακριβώς η λειτουργία της επιχείρησης.

Σε τι μέγεθος;

Μόλις κατασταλάξετε σχετικά με την διάταξη της επιχείρησης και την λειτουργίας της καθώς και τον τύπο του ψυγείου που θα χρειαστείτε θα πρέπει να μετρήσετε τον χώρο για να προσδιορίσετε το μέγεθος που ταιριάζει στην επιχείρηση σας. Οι μεγαλύτερες μονάδες μπορούν να διατηρήσουν περισσότερο προϊόν, ωστόσο χρειάζονται πολύ περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσουν. Εάν η μονάδα που επιλέγετε είναι πολύ μεγάλη για την επιχείρησή σας, τότε γίνεται άσκοπη δαπάνη – οπότε επιλέξτε σοφά!

Είναι ενεργειακά αποδοτικό;

Η ενεργειακή απόδοση είναι σημαντική όταν επιλέγετε κάποιο είδος εξοπλισμού κουζίνας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την επιλογή ψύξης. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συσκευές κουζίνας, το ψυγείο λειτουργεί συνέχεια – και αν σταματήσει να λειτουργεί θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλα προβλήματα. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να επιλέγετε ένα ενεργειακά αποδοτικό μοντέλο, εάν αυτό είναι δυνατόν. Δείτε τις αξιολογήσεις κατανάλωσης ενέργειας για κάθε επιλογή και δώστε προσοχή στα διαθέσιμα μοντέλα ENERGY STAR.

Που βρίσκεται ο συμπιεστής;

Στο πάνω μέρος ή στο κάτω μέρος; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται κατά την εξέταση της θέσης του συμπιεστή. Οι συμπιεστές top-mount έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, διότι η θερμότητα ανεβαίνει, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την ψύξη της μονάδας από τον συμπιεστή. Η επιλογή αυτή είναι συνήθως ακριβότερη. Οι συμπιεστές bottom-mount από την άλλη, είναι συνήθως φθηνότεροι και λιγότερο ανθεκτικοί. Επίσης διαθέτουν μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο. Κάθε τύπος είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας, αλλά είναι πολύ βασικό το να καθορίσετε ποια χαρακτηριστικά είναι πιο επωφελή για εσάς.

Τι μάρκες;

Υπάρχουν πολλές μάρκες που μπορείτε να επιλέξετε. Κατά κανόνα η τιμή επηρεάζει την ποιότητα την οποία δεν θέλετε να θυσιάσετε στον συγκεκριμένο εξοπλισμό. Παρ ’όλα αυτά επειδή είναι όλα σχετικά, καλό είναι να μείνετε στις επώνυμες μάρκες του χώρου. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμβουλή πάνω στο θέμα μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 9418886. Θα χαρούμε να βοηθήσουμε.

Μόνωση και ψύξη;

Ο τύπος της πόρτας επηρεάζει πολύ την μόνωση του ψυγείου. Τα μοντέλα με στερεά πόρτα, διαθέτουν περισσότερη μόνωση από τα μοντέλα με γυάλινη πόρτα, διατηρώντας έτσι τις πρώτες ύλες φρέσκες. Είναι ένας γενικός κανόνας στη βιομηχανία εστιατορίων ότι θα πρέπει να αποθηκεύετε ωμά τρόφιμα σε ένα ψυγείο με στερεά πόρτα. Αυτά τα μοντέλα είναι επίσης πιο ενεργειακά αποδοτικά από τα ψυγεία με γυάλινη πόρτα, ωστόσο, τα περιεχόμενα μέσα δεν είναι εύκολα ορατά που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι σας μπορεί να στέκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά από το ψυγείο ψάχνοντας κάτι. Τα ψυγεία με γυάλινη πόρτα χρησιμοποιούνται ευρύτερα στο εμπόριο και στην προβολή προϊόντων, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αποθήκευση – είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη τους παράγοντες που αναφέρονται παρακάτω όταν κάνετε την αγορά σας.

Ανάγκες καθαρισμού;

Ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι οι ανάγκες καθαρισμού και στους δύο τύπους επαγγελματικών ψυγείων. Τα ψυγεία με γυάλινη πόρτα, λόγω του γυαλιού, τείνουν να γεμίζουν δαχτυλιές ή μουτζούρες και θα πρέπει να καθαρίζονται πιο τακτικά. Τα ψυγεία με στερεά πόρτα, δεν έχουν γυαλί, και η πόρτα τους έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι, η οποία απαιτεί μεν καθαρισμό, αλλά δεν θα εμφανίζει τόσο εμφανείς δαχτυλιές όσο η γυάλινη πόρτα. Εάν το ψυγείο είναι ορατό στους πελάτες σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τον παράγοντα της καθαριότητας όταν θα επιλέγετε το είδος της πόρτας που θέλετε να έχει το ψυγείο σας.

Οφέλη ορατότητας;

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε όταν αγοράζετε ένα επαγγελματικό ψυγείο είναι η ορατότητα. Τι θέλετε να βλέπουν οι πελάτες σας; Τι θέλετε να βλέπουν οι εργαζόμενοι σας; Τα ψυγεία με γυάλινη πόρτα διευκολύνουν την προβολή των αντικειμένων εσωτερικά, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει στο να παρακολουθείτε το απόθεμά σας χωρίς να ανοίγετε απαραίτητα το ψυγείο και να υπολογίζετε το τι διαθέτετε. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε οι πελάτες σας να βλέπουν τα περιεχόμενα του ψυγείου σας, ειδικά εάν αυτό βρίσκεται έξω, τότε ίσως να θελήσετε να κρύψετε οτιδήποτε μπορεί να φαίνεται άσχημο. Εστιατόρια με ανοιχτές, ορατές κουζίνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ψυγείο με γυάλινη πόρτα κοντά στο ταμείο ώστε να επιτρέπουν στους πελάτες να βλέπουν εύκολα ποια εμφιαλωμένα ποτά διαθέτουν ή τι πρώτες ύλες χρησιμοποιούν. Εσείς πρέπει να καθορίσετε την ορατότητα που θέλετε ή δεν θέλετε στο νέο ψυγείο σας.

Καθώς ψάχνετε να αγοράσετε ένα επαγγελματικό ψυγείο για την επιχείρησή σας, θα πρέπει να εξετάσετε το τρόπο που χρησιμοποιείται. Ανοίγεται συχνά; Θα είναι ορατό στους πελάτες; Πόσο χρόνο θέλετε να ξοδέψετε στον καθαρισμό του; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, με γνώμονα τις παραπάνω πληροφορίες, θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.